Basisopleidingen Training geven en Coachen

Nieuws afbeelding 10-9-2018

In december start de KNHB met de basisopleidingen ‘Training geven en Coachen’ bij clubs die zich hiervoor hebben opgegeven. Deze opleidingen zijn bedoeld voor alle trainers, coaches en technisch verantwoordelijken van verenigingen in de E-, D- en C-categorie. De opleidingen bestaan uit twee workshops, verspreid over twee avonden.

Tijdens de eerste gezamenlijke workshop wordt vooral de visie op de ontwikkeling van hockeyers verder toegelicht en komen onderwerpen aan de orde zoals: leeftijd-typische kenmerken, wat is verantwoord training geven en coachen, en veiligheid. Tijdens de tweede workshop wordt er in twee afzonderlijke groepen (trainers en coaches apart) verder gegaan met het toepassen van de visie in training geven en in coachen. Aan het einde van de opleiding ontvangt iedere deelnemer een officieel KNHB certificaat.

MHCB maakt graag gebruik van deze mogelijkheid om ons technisch kader meer bagage te bieden; goed opgeleide trainers en coaches zijn immers onmisbaar voor de ontwikkeling van (jonge) hockeyers.

Op dit moment zijn er nog geen data bekend waarop de KNHB-opleidingen ‘Training geven en Coachen’ bij ons op de club plaatsvinden; dit zal eind dit jaar/begin volgend jaar zijn.
Zodra de data bekend zijn zullen wij alle trainers, coaches en TC-leden uitnodigen om hier aan deel te nemen. We gaan ervan uit dat alle genodigden bij deze interessante en leerzame workshops aanwezig zullen zijn.