TC jeugd

Indeling juniorenteams seizoen 2019-2020

Nieuws afbeelding 1-4-2019
Voor het komende seizoen zal de technische commissie de teamindelingen gaan maken.

Voor de selectie teams geldt het volgende:
  • Voor de indeling  van de selectie teams houden we dit jaar geen selectie trainingen. Spelers en speelsters worden op de hoogte gesteld wanneer zij voor de selectie in aanmerking komen. We hopen door het niet houden van selectietrainingen dat er minder druk ligt op de spelers. Dit seizoen hebben zowel de TC leden als technisch manager veel wedstrijden bekeken, samen met de informatie van de ingevulde TIPS en gesprekken met coaches en/of trainers denken wij een goed beeld te hebben van het niveau van alle spelers. Toch zal het kunnen voorkomen dat we selectietrainingen houden wanneer we twijfels hebben. De indeling gebeurt in eerst instantie per leeftijdscategorie. De reden hiervoor is dat vanuit de KNHB steeds vaker een negatief advies wordt gegeven wanneer spelers "te vroeg” worden doorgeschoven.

Voor de breedte teams geldt het volgende:
  • Voor de D en de C jeugd geldt dat wanneer zij niet in een selectie- of opleidingsteam zitten, zij 1 maximaal 2 vriendjes of vriendinnetjes mogen opgeven bij wie zij graag in het team zouden willen spelen. Het is niet zeker dat dit ook daadwerkelijk lukt. Dit hangt af van het aantal spelers per leeftijdsklasse en het aantal te vormen teams. De klasse waarin het laagst spelend lid speelt, wordt aangehouden als het niveau voor beide spelers. Ook moeten allebei de spelers kenbaar hebben gemaakt dat zij dit willen. Dit kan doormiddel van het sturen van een e-mail naar [email protected]. Beide spelers/ouders/voogden dienen dan in de cc te staan, zodat duidelijk is dat beide spelers dit wensen.
  • Voor de B en A jeugd geldt dat wanneer zij niet in een selectie- of opleidingsteam zitten, zij 1 maximaal 2 vriendjes of vriendinnetjes mogen opgeven bij wie zij graag in het team zouden willen spelen of zij mogen zich als een heel team opgeven. Een heel team bestaat uit minimaal 14 spelers, waarvan ook iedereen van dezelfde leeftijdscategorie is. De KNHB accepteert niet zo maar meer dat spelers een leeftijdscategorie worden doorgeschoven. Het is niet zeker dat alle verzoeken ook daadwerkelijk lukken. Dit hangt af van het aantal spelers per leeftijdsklasse en het aantal te vormen teams. De klasse waarin het laagst spelend lid speelt, wordt aangehouden als het niveau voor beide/alle spelers. Ook moeten allebei de (of alle) spelers kenbaar hebben gemaakt dat zij dit willen. Dit kan doormiddel van het sturen van een e-mail naar [email protected]. Beide/alle spelers of ouders en/of voogden dienen dan in de cc te staan, zodat duidelijk is dat beide/alle spelers dit wensen.

Voor vragen hieromtrent kun je altijd een e-mail naar de TC Junioren sturen of ons aanschieten rondom het veld. Wanneer er selectie trainingen komen, zullen die in juni zijn. Voor 1 mei 2019 dien je opgezegd te hebben en rond 1 juli 2019 zullen de nieuwe teamindelingen bekend zijn.

Nog geen agendapunten.