header foto lazy header foto lazy header foto lazy header foto lazy header foto lazy

Update coronarichtlijnen per 27 augustus

Nieuws afbeelding 27-8-2020
Beste leden en ouders,

Afgelopen weekend hebben we de eerste wedstrijden van het seizoen gespeeld. Een vreemd seizoen, omdat het Corona-virus ons in allerlei bochten dwingt. Gelukkig hebben we een club zeer gemotiveerde vrijwilligers die er voor hebben gezorgd dat we, naast de trainingen, nu ook de wedstrijden Corona-proof kunnen spelen.

We kunnen daarbij echter niet vaak genoeg benadrukken dat het naleven van de regels niet de verantwoordelijkheid van deze vrijwilligers is. Ook wij als bestuur hebben maar heel weinig invloed op het gedrag van al die mensen op onze club, leden en bezoekers. Hierbij dus nogmaals een oproep aan iedereen om je verstand te gebruiken en je verantwoordelijkheid te nemen.

Leden, ouders en bezoekers hebben ons dit weekend en daarna aangesproken en vragen gesteld. Met de betrokken vrijwilligers hebben we bovendien het weekend geëvalueerd. Naar aanleiding daarvan willen we graag een aantal zaken nog eens expliciet benoemen:

•Wie symptomen van Corona heeft blijft thuis en laat zich testen. Je bent weer welkom op de club als je geen symptomen meer hebt, ook als je testuitslag negatief is. De club kan dit niet controleren, maar we willen je wel vragen je aan deze regel te houden.

•Ben je positief getest, dan ontvang je van de GGD instructies en we verwachten dat je je daar aan houdt. Contactonderzoek zal uitwijzen of er consequenties zijn voor leden van je team. Die worden daarover eventueel door de GGD gebeld. Hoewel we hier als club geen rol in hebben, is het voor ons goed om te weten dat je positief getest bent. Een berichtje aan het bestuur is voldoende.

•Er is geen discussie over de 1,5 meter regel. Als Club worden wij geacht er voor te zorgen dat iedereen zich daaraan houdt. Lukt dat niet, dan kan de gemeente de club sluiten. Daarom vragen we iedereen om langs de lijn niet bij de rood-witte stickers te staan die we op de hekken hebben geplakt. Sta alleen bij de niet afgeplakte stukken, en dan ook nog alleen met personen uit hetzelfde huishouden. Aarzel niet om elkaar hierop aan te spreken. Handhaving door vrijwilligers met een vestje is bijna niet te doen en leidt al snel tot irritatie.

•Ga je naar een uitwedstrijd, beperk dan het aantal mensen uit verschillende huishoudens in één auto. Is het onvermijdelijk een auto te delen, dan adviseert het RIVM dat iedereen vanaf de 13 jaar een mondkapje draagt. Nota bene, de fiets is binnen de regio een prima alternatief!"

•Het moge duidelijk zijn dat met z’n allen fruit eten uit dezelfde bak en het delen van bidons even niet verstandig zijn. Iedereen zorgt daarom voor zijn eigen bidon en fruit.

•Voor het schoonmaken van cornermaskers stelt de club plantenspuiten met desinfectiemiddel ter beschikking. De TC informeert de teams hierover.

Meer informatie vind je op onze website, op die van de bond en van het nocnsf. Als gezegd, de belangrijkste verantwoordelijkheid voor het naleven van de maatregelen ligt bij ons allemaal. We willen niet van vrijwilligers vragen op te treden als Coronapolitie en ook als bestuur hebben we onze leden niet aan een touwtje. Als we willen blijven hockeyen dan moeten we dit samen doen.

De komende weken houden we vinger aan de pols. Ook de overheid, niet alleen de regering maar ook de gemeente, kan met aanvullende of gewijzigde eisen komen. Het kan dus nodig zijn maatregelen aan te passen of nieuwe maatregelen te treffen. We houden jullie op de hoogte.

Iedereen, en in het bijzonder de betrokken vrijwilligers, opnieuw en alvast bedankt voor jullie medewerking. Laten we ondertussen in ieder geval niet vergeten van het hockey te genieten.

Met vriendelijke groet,