header foto lazy header foto lazy header foto lazy header foto lazy header foto lazy header foto lazy header foto lazy

Op de middenstip met…Mirko Marinc

Nieuws afbeelding 13-1-2022

"Het is als een kerstboom: je moet er wel zelf de ballen in hangen”

In ‘Op de middenstip met…’ komt maandelijks iemand aan het woord die zich betrokken voelt bij onze hockeyclub. Om nader kennis te maken, om een boodschap te geven, om te vertellen wat zijn of haar betrokkenheid bij de club is. We trappen af in de maand december, met Mirko Marinc, voorzitter van MHC Bennebroek.

Mirko, jij bent nu twee jaar voorzitter van onze hockeyclub. Waarom ben je dat eigenlijk gaan doen?

Dat klopt, in november 2019 ben ik gekozen tot voorzitter. Ik wilde iets voor de club doen, en vond dat ik dit moest doen.

Dat zal niet uit de lucht zijn komen vallen. Wat is jouw geschiedenis bij MHC Bennebroek?

Mijn betrokkenheid begon als kind. Wij woonden aan de Ruyterlaan in Bennebroek, mijn zus hockeyde. Ik ben zelf ook vroeg lid geworden. Ik kan mij nog herinneren dat het eerste kunstgrasveld werd aangelegd; dat was wel een spektakel. Ik sta nu op zaterdag langs het veld als mijn kinderen hockeyen, Zep (15) en Zoë (13) spelen in de A1 en B1.

Je bent dus begonnen als voorzitter…vlak voordat de corona crisis uitbrak! Wat heeft dit betekend voor het bestuur?

Ja, in februari 2020, drie maanden na mijn start, begon het. Doordraaien als club was en is nu natuurlijk een enorme uitdaging! Dat dat voor een groot deel is gelukt, laat zien hoe hecht de club is. En hoe onvermoeibaar vrijwilligers zich keer op keer weer inzetten om de club draaiende te houden. Maar het leidt ook erg af. Je bent eigenlijk constant bezig met iets anders dan hockeyen. Het bestuur heeft de afgelopen twee jaar heel intensief contact gehad om te zorgen dat we hockey zo goed mogelijk konden aanbieden. We blijken met zijn allen heel sterk te zijn. Je ziet ook dat, zodra er weer iets mag, er bijvoorbeeld meteen een thé dansant wordt georganiseerd. Niet alleen hebben we afgelopen jaar zoveel als mogelijk gehockeyd, we hebben ook nog eens een nieuw veld (en Pauwenren) weten aan te leggen, mede door de enorme inspanningen van bijvoorbeeld Arjan Heusdens (TC) en Hans de Vries (accommodatie). Dus ondanks de complexiteit van corona is er enorm veel werk verzet!

Wat betekent deze coronatijd voor de bekendheid? Weten de leden wel wie de club bestuurt?

Deels, maar niet iedereen herkent mij of andere leden van het bestuur als we op de club zijn. Door corona zijn we in ieder geval fysiek minder zichtbaar. We hebben besloten om zoveel mogelijk herkenbaar aanwezig te zijn, op die momenten dat het weer mag, met ‘bestuursjasjes’ aan.

Word je dan graag aangesproken door leden?

Zeker, ik hoop te horen wat er speelt. Uiteindelijk houd je als bestuur de club draaiend en primair gaat dat dan om kunnen hockeyen én samen een familieclub zijn. Daar moet strategie en visie achter zitten. Het bestuur moet vertalen wat er binnen de club leeft om vervolgens langs de lijnen van consensus tot een meerjarenplan te komen. Ik hoop daarom dat we elkaar in 2022 weer veel zien en dat mensen het bestuur weten te vinden.

Je hebt het over strategie en visie. Wat is volgens jou de visie van MHCBennebroek?

We zijn altijd de familieclub met ambitie geweest. Daar blijven we aan vasthouden. We gaan dus niet iets heel anders doen, maar we moeten er wel voor zorgen dat we aantrekkelijk blijven, voor nieuwe leden en bestaande leden. Het bestuur wil daar een speerpunt van maken.

Tot slot. Wat wens je de club toe?

Natuurlijk hoop ik dat we een normaal seizoen hebben met elkaar. En dat we samen met de vrijwilligers die we al hebben en hopelijk nog veel meer vrijwilligers erbij, de club op koers houden. Met liefst nog een paar tandjes erbij, qua hockeybeleving, sport, gezelligheid. We zoeken op alle fronten vrijwillige inzet, maar momenteel met name voor onze evenementencommissie. Dus of je nou een trimmer bent, een seniorlid, of een ouder langs de lijn…meld je vooral aan! Want juist zo’n familieclub als de onze drijft op evenementen, zoals het familietoernooi, diverse activiteiten voor de jeugd etc. Uiteindelijk is het doel van de club om een platform te zijn voor jong en oud, waarbij hockey een hoofdrol speelt, mensen elkaar kennen, mensen zich thuis voelen. Alleen hockey is daarvoor niet voldoende. Het is als een kerstboom, die is leuk, maar je moet er wel zelf de ballen in hangen!