header foto header foto header foto header foto header foto

MHC Bennebroek over de 700 leden!!!

10-11-2009

MHC Bennebroek over de 700!

Sneller dan verwacht hebben we het 700ste lid kunnen inschrijven. Wie het is houden we nog even voor ons! Binnenkort gaan we dit vieren en dan horen jullie er meer van!

De vereniging groeit op dit moment met zo’n 10%, zeg maar, 50 leden per jaar. Met de groei van de vereniging gaat heel goed. De groei zit vooral in de jeugd. Dat betekent veel werk aan de winkel voor de technische commissie voor de jeugd.

We hebben onze focus gezet op het opleiden van goede hockeyers binnen de vereniging en dat over de volle breedte van de jeugd. We zijn dan ook niets te vroeg begonnen aan het jeugdplan. Het jeugdplan heeft tot doel de trainingen, het coachen en de organisatie van het jeugdhockey binnen de vereniging te verbeteren. Daar hebben we 3 jaar voor uitgetrokken. We zitten in het tweedejaar en zien al duidelijke resultaten, vooral in de kwaliteit van de trainingen. Het coachen zal volgen en we werken ook al aan de organisatie. Tot organisatie rekenen we ook de manier waarop we in de toekomst spelers gaan volgens en daarmee betere informatie verzamelen voor de selecties. Alles bij elkaar een hele verandering die we stap voor stap realiseren. Er zijn nu twee professionele trainers en een leger heel enthousiaste jeugdtrainers met de jeugd en het jeugdplan bezig. We hopen de inzet van professionele krachten volgend jaar uit te bouwen. Trouwens de fantastische hockeyweek van Heren 1 onlangs gaf, past precies in onze nieuwe aanpak. Heren 1, een geweldig initiatief!

De groei van het aantal leden heeft consequenties voor de behoefte aan veldcapaciteit. Nu al is het op zaterdag passen en meten om uit te komen met twee kunstgrasvelden. Het natuurgrasveld wordt in gereedheid gebracht om er bij hoge nood weer gebruik van te kunnen maken. We zijn druk in de weer met plannen om er een derde kunstgrasveld op te realiseren. Aanvankelijk stond dat voor 2012 op het programma, maar dat gaan we niet redden, dat veld zal er hoogst waarschijnlijk eerder moeten liggen. Zodra de plannen concreet zijn, laat ik het jullie weten.

Tot slot dit nog.

Elders op de site staan het reglement dat geldt voor het fluiten van wedstrijden. Dat gaat toch te vaak fout doordat aangewezen teams geen fluitisten aanwijzen. We hebben daar in de laatste algemene ledenvergadering over gesproken en het besluit genomen dat aan het niet volgen van de regels sancties worden verbonden. Lees die goed door, het kan jou en de vereniging een hoop ergernis besparen! De regels zijn met ingang van de publicatie op de website van kracht!

Een heel leuk hockeyweekend! En Heren 1 heel veel succes bij het loskomen van de onderste plaatsen. Het gaat goed!

Peter Mul

Nog geen agendapunten.