header foto header foto header foto header foto header foto
 
Heren 1

Bennebroek bluft koploper af

Nieuws afbeelding 16-4-2012 Twee weken geleden mocht ik al met trots mededelen dat Bennebroek Noordwijk haar eerste thuisnederlaag had toegediend.. Deze maandag mag ik een nog vele malen leuker verslag schrijven. Want waar de meesten van ons er een hard hoofd in hadden, verrasten onze helden het publiek en stuurde koploper Rijswijk met een 3-1 nederlaag huiswaarts.

Nadat Dames 1 eerder op de dag al met 4-2 van de Kraaien won, was de stemming prima op het complex. Rijswijk was dan wel koploper, Bennebroek had de afgelopen 2 wedstrijden aardig hockey laten zien en dit was ook beloond met 6 punten.

Om half 3 sloeg men af en Bennebroek begon erg sterk. Via snel combinatiespel rappe counters bleek Rijswijk te bespelen . Het duurde niet lang voordat Nanne een magistrale aanval met een bekeken schot tot doelpunt promoveerde en het Bennebroekse publiek voor het eerst liet juichen.

In de hierop volgende minuten zette Bennebroek door met counteren en prima veld- (lees combinatie-)spel.Dit resulteerde in een kans vanuit eenzelfde soort positie en één vanaf de kopcirkel, deze schotkansen troffen echter de keeper en niet het Rijswijkse net.

Een aanval over rechts kwam na een scrimmage in de cirkel op een Rijswijks been, in eerste instantie gaf de scheidsrechter een strafcorner. Na een overleg werd er gekozen om een strafbal te geven iets dat in mijn ogen (en waarschijnlijk van de rest van het publiek) terecht was.Tegen Forescate had ik Roderick een strafbal feilloos binnen zien schieten, echter mikte onze specialist (waarschijnlijk onder invloed van gelukshormonen van de 1-0 voorsprong) net naast de goal.

Lang duurde de teleurstelling niet: gek genoeg leverde balverlies van Bennebroekse zijde een goal op. Na balverlies van z’n broer heroverde Maurits op eigen helft de bal, Rick liet zien het toveren nog niet verleerd te zijn en speelde 2, 3 man simpel uit en bediende Ruard aan de zijkant van de cirkel deze zocht de 2e paal waar Thomas beheerst de bal achter de goalie werkte.

De 2-0 voorsprong bleek voor Rijswijk het moment om aan te zetten. Bennebroek werd op eigen helft vastgezet en door middel van lang rondspelen zocht men de vrije man. Dit resulteerde in de eerste strafcorner voor de bezoekers. Rijswijk had in de thuiswedstrijd (4-1 voor Rijswijk) vier strafcorners gescoord, maar deze werd met een fabeltastische stickredding door Jeroen gered.

De hierop volgende fase werd gekenmerkt door wat slordigheidjes van beiden kanten. Bennebroek zocht naar oplossingen maar kwam er slechts sporadisch uit. Rijswijk begon daarentegen aan te dringen, en mocht meerdere malen aanleggen voor een strafcorner. Via een variant waar Rijswijk de bal ter hoogte van de strafbal stip tipte leek Rijswijk te scoren echter na overleg werd het doelpunt (onterecht?) geannuleerd! Dit tot ongelooflijke woede van een Rijswijkse speler welke in staat was zijn shirt op te eten (true story!).

We mochten met een 2-0 voorsprong aan de thee, en deze smaakte ongelooflijk zoet!!

De 2e helft bleek een helft waarin Bennebroek het steeds lastiger kreeg, zowel met zichzelf als met Rijswijk.Meer en meer begon Rijswijk aan de deur te kloppen en het regende strafcorners in de cirkel aan de Ringvaartzijde. Enigszins ontdaan door het gezeur met de strafcorners in de eerste helft begon Rijswijk te variëren met corners, waar het in de thuiswedstrijd een wapen was bleken de strafcorners in deze wedstrijd een zekere redding van of Jeroen, het vangnet of een verdediger van Bennebroek.

Rijswijk bleef aanzetten.. en toch bleek een variant de oplossing. De corner werd afgelegd op rechts en vanaf bijna de achterlijn scoorde Rijswijk, een op dat moment verdiende 2-1. Dit zorgde ervoor dat Rijswijk weer terug kwam in de wedstrijd. Echter stond het (en dit is een dikke pluim) achterin erg goed bij Bennebroek en dat is niet de eerste keer afgelopen weken.Toch kreeg Rijswijk kansen om de bordjes weer gelijk te zetten echter verzuimde men dit.

Met nog een kwartier te gaan begon Bennebroek gesteund door het vele publiek aan te zetten.Het creëerde kansen en wanneer het ietsje zuiverder zou zijn in de afronding had de wedstrijd eerder in het slot gekund.

Vlak voor tijd kwam Bennebroek toch op een bevrijdende 3-1 voorsprong. Een counter werd vakkundig op een voetje getikt. Door snel handelen van Nanne die de vrije slag in 1x op de vrije Isaac sloeg kon onze Huntelaar na het omspelen van de keeper de bal rustig in het goal pushen. De gigantische vreugde uitbarsting die volgde was gemeend, gaaf en onwijs mooi!(nog nooit iemand zo hoog zien springen.)

Met deze 3e goal bleek het gespeeld. Bennebroek won hierdoor verdiend van de tot dan toe ongeslagen koploper Rijswijk en voegt weer een zege toe aan het totaal.

Heren, klasse gespeeld! Terechte overwinning..

Volgende week uit naar Dopie, geloof dat we daar nog iets recht te zetten hebben van de thuisnederlaag. Dus focus train scherp en ik zal nog even doorbikkelen met de analyse.

Voor het publiek, komt allen 6 mei richting het Rottegat voor de wedstrijd tegen HCRB. Heren 1 kan jullie support keihard gebruiken want zonder Supporters geen Bennebroek H1.

Tot volgende week,

Een tevreden cameraman!
DWF

Contact

Adres
Isaac Sweerslaan,
Sportpark 't Rottegat,
2112 VN Bennebroek
023-5847701
[email protected]

Postadres
Postbus 98,
2120 AB Bennebroek

KvK & BTW Gegevens
KvK-nr.: 40594664
BTW-nr.: NL004871807B01

Webredactie
[email protected]

Live beelden