header foto header foto header foto header foto header foto

Heren 1

Heren 1: Zo gezegd, zo gedaan!

Nieuws afbeelding 4-10-2012

Waar vorige week gerept werd over "we moeten het eerder afmaken” werd deze week dan eindelijk de daad bij het woord gevoegd. Het was dan eindelijk zo ver. Afgelopen zondag mocht het nieuwe Bennebroek Heren 1 zich dan eindelijk in vol ornaat presenteren aan het eigen thuis publiek. Net als vorig seizoen is Noordwijk ook dit jaar een van de tegenstanders. Dat Bennebroek gegroeid is lieten de mannen zien in het tweede bedrijf, werd er in de voorgaande wedstrijden enigszins benauwd met 2-3 gewonnen, dit keer liep Bennebroek na rust weg bij haar tegenstander en werd het liefst 7-1.

D’r werd vooraf wel over gesproken, het uitcomplex van Noordwijk echter was voor alle spelers en coaches duidelijk dat er gewoon geconcentreerd en zuiver gehockeyed moest worden. De openingsfase vertoonde een graag gezien beeld, Bennebroek dat rustig opbouwde en waar nodig ook gewoon rustig de bal achterin rond bleef tikken.

Dit was echter een beeld wat al vrij rap bruut verstoord werd door een Noordwijk aanvaller welke na een rappe aanval van de zijde van de bezoekers de bal achter Jelle tipte 0-1.

Een beetje volgens traditie schakelde Bennebroek na deze tegentreffer een tandje omhoog. Via zorgvuldig aanvalspel begon de verdediging van de Zuid-Hollanders de eerste haarscheurtjes te vertonen.

Bennebroek mocht een aantal keer zelfs aanleggen voor een strafcorner echter leverde deze nog niet het gewenste resultaat op. Het duurde tot het einde van de eerste helft toen de Noordwijkse defensie voor het eerst moest capituleren, via een vlotte aanval kreeg Hidde in de cirkel de bal en kon hij met een bekeken schot voor zijn 3eseizoenstreffer tekenen 1-1.

Deze 1-1 gaf de Bennebroekse supporter langs de lijn (ze waren er in grote getallen) hoop voor het verdere verloop van de wedstrijd. Ondanks nog enkele mogelijkheden voor de thuisploeg bleef het tot aan de thee "slechts” 1-1.

In de 2e 35 minuten moest het dan eindelijk gebeuren. En wat niemand op voorhand zou weten maar er uiteindelijk wel uitkwam was een regelrechte show. Bennebroek opende de 2e helft met een ongekende aanvalsdrang, al na 5 minuten mocht Bennebroek aanleggen voor haar eerste strafcorner van deze 2e helft. Met veel gerommel mikte Ties de bal uiteindelijk tegen de touwen, wat volgde was een vreugde uitbarsting van jewelste 2-1.

De mooiste treffer van de middag kwam van de stick van Xander Berlijn. Via een individuele actie langs meerdere Noordwijkers werkte hij zich de cirkel binnen en haalde vervolgens verwoestend uit 3-1.

Mochten de bezoekers na de 3-1 nog enigszins hoop hebben op een redelijk resultaat, die hoop was nog geen minuut later eigenlijk al vervlogen na een goede actie van Rick.

Direct vanaf de afslag was het Rick die goed doorjoeg op de bal en hem veroverde en vervolgens met de bal de laatste man passeerde om een 1 op 1 met de keeper te creëren, echter tijdens het uitvoeren van deze kans werd Rick gesandwiched door zowel een verdediger als de keeper. De scheidsrechter van dienst was vervolgens zeer zeker van z’n zaak en legde de bal op de (strafbal) stip.
Dit bleek uiteindelijk een koud kunstje voor Roderick te zijn die de bal netjes en onhoudbaar in de hoek plaatste 4-1.
Vanaf de 4-1 begon het nog harder te lopen bij Bennebroek en begonnen de kansen zich verder op te stapelen onder andere via een tip van Hidde en een backhand schot van Floris van der Veer was de thuisploeg dichtbij een doelpunt.

Het was juist die andere Floris (Koopman) die voor de 5-1 tekende. Via een individuele actie via de zijkant kwam Floris de cirkel binnen waar hij de rust bewaarde en de bal in de korte hoek in het net deponeerde 5-1.

Deed Noordwijk dan helemaal niks meer? Zeker wel, bij tijd een wijlen kwam er een tegenstoot van de bezoekers en mocht men sporadisch aanleggen voor een strafcorner, echter stond Jelle een degelijke pot te keepen en bleef het bij die ene tegentreffer.

Het was toch echter Bennebroek wat de klok bleef slaan. Via een gekke scrimage kwam uiteindelijk de bal voor de stick van onze benjamin Noud deze twijfelde niet en haalde uit voor zijn eerste treffer van dit seizoen 6-1.

Het slotakkoord was voor een andere nieuwkomer. Floris vd Veer was de hele wedstrijd al zeer ijverig en nadrukkelijk op zoek naar een doelpunt. Na een individuele actie en het omspelen van de keeper kon hij de 7-1 rustig in het goal werken.

Bennebroek had vervolgens nog kansen om de score verder te doen uitbouwen echter bleef het bij de 7-1. Een zeer net resultaat waarmee de supporters erg tevreden zijn. Het gedecideerde hockey van de eerste helft werd in de 2e ruimschoots beloond Noordwijk was conditioneel kapot gespeeld en liet Bennebroek toe met aanvallend hockey en 6 doelpunten.

Al met al weer een genot om naar te kijken!