Heren 1

Tweede zaalhockeyweekend van Bennebroek Heren 1

Nieuws afbeelding 8-1-2013

Na weer verzameld te hebben op de Lage Duin bij de familie van der Veer, gingen we allemaal richting de zaal in Purmerend waar wij op twee barre tijden moesten hockeyen. We speelden de eerste wedstrijd om 16.30 tegen HIC, wat niet voor "Hockey Is Cool” staat maar voor Hockey vereniging Ignatius College. De vorige ontmoeting was een respectievelijke 6-6 en deze keer was het niet anders. Aangezien ons motto van dit zaalhockeyseizoen "plezier hebben” is, gingen wij met een goed gevoel het veld op.

We begonnen de wedstrijd heel sterk met goed spel en we stonden al erg snel met 2 doelpunten voor. Dit mede mogelijk gemaakt door de gebroeders Koopman die allebei een doelpunt voor hun rekening namen. Maar het team van HIC bestond dit keer uit een sterker team dan de vorige keer dat we tegen ze moesten hockeyen en dat was te merken. Het werd een hele fysieke wedstrijd en door beide kanten werden er veel overtredingen gemaakt. Met de ervaring die zij in het team hebben, kwamen ze door goed veldspel op 3-2 voorsprong. We lieten ons hierdoor niet intimideren en kwamen nog terug vanuit een corner op 3-3 door een combinatie via Thom B en Veer. Met nog 5 minuten op de klok gingen beide partijen op zoek naar de winnende treffer maar het mocht voor beide partijen niet baten. De wedstrijd eindigde dus in een 3-3.

Na een sportdrankje en een wedstrijd tussen Purmerend en Hisalis verder moesten we opnieuw aantreden. Dit keer was Haarlem onze tegenstander. We begonnen de wedstrijd om 18.30 dus iedereen moest zich nog een keertje opladen om de laatste energie van het weekend uit zijn tenen te trekken. Aangezien Haarlem "thuis” speelde, moesten wij in ons "Maagdelijk Wit” spelen. En daar hebben een paar jongens helemaal geen problemen mee. We begonnen niet erg goed aan de wedstrijd en de concentratie was nog niet op het niveau dat we eigenlijk wilden en dat resulteerde in een 1-0 achterstand. We konden dit snel recht trekken maar Haarlem counterde gelijk weer terug waardoor de stand alweer snel op 2-1 achterstand stond. Omdat dit zaalteam uit alleen maar handige Harry's bestaat, hoefden we maar even aan te zetten om afstand te nemen van Haarlem waardoor we al snel uitliepen naar 5-2. In het verloop van de wedstrijd scoorden we nog twee keer waardoor de eindstand 7-2 in ons voordeel was. Men-of-the-match waren Floris en Floris omdat zij beiden alle doelpunten voor hun rekening genomen hadden.

Met vier punten uit twee wedstrijden in het weekend mogen wij zeker tevreden zijn. We staan nu op de eerste plek in de poule met 8 punten, gevolgd door Purmerend en Hisalis met beide 6 punten. Op de volgende speeldag van de competitie spelen we tegen deze twee tegenstanders dus dan kunnen wij de voorsprong uitbreiden en proberen om de eerste plek een stuk veiliger te stellen. Maar eerst wacht ons aankomende woensdag een drieluik tegen Rood-Wit jongens A1 en Alliance Heren 1. De wedstrijd is in de Kooi te Bennebroek dus als u geen plannen heeft deze avond, bent u van harte welkom. De eerste wedstrijd begint om 21.00 en de tweede wedstrijd om 21.45.

Groetjes van Heren 1 en we zien jullie snel weer!

Nog geen agendapunten.