header foto header foto header foto header foto header foto

Word jij de nieuwe voorzitter van MHC Bennebroek?

Nieuws afbeelding 19-5-2019

Afgelopen maandag zat ik onze halfjaarlijkse ledenvergadering voor. Een vergadering waar we belangrijke zaken over de toekomst van onze club besproken hebben. Zo werd er goed uitgelegd wat ons de komende jaren te wachten staat indien we onze velden van een nieuwe toplaag voorzien en wat daarvan de meerjarig financiële consequenties zijn. Sfeer op zo’n vergadering is dat we het doen met z’n allen.

"De leden stralen vertrouwen uit in hun bestuur", zo hoorde ik na afloop van de vergadering.

Na bijna 6 jaar bestuur (waarvan 4 jaar voorzitter) is het tijd om het stokje over te dragen en zijn wij op zoek naar een nieuwe voorzitter.

Als voorzitter ben je met name een verbinder. Iemand die de vereniging bij elkaar houdt, contacten heeft naar extern, zoals de collega-hockeyclubs in de omgeving, naar de bond en de gemeente. Je houdt de grote lijnen in de gaten, weten hoe het werkt in hockeyland is wel handig, je bent communicatief vaardig en waar nodig loop je voor de troepen uit.

Twee keer per jaar bereid je samen met het bestuur de algemene ledenvergadering voor en zit je die voor.

We vergaderen elke maand op het clubhuis en daarin werken we met een vaste agenda die strak en goed voorbereid wordt door onze secretaris. De sfeer tijdens de vergaderingen is informeel en we houden elkaar scherp op de inhoud en de duur van de vergadering.

Samen met de secretaris en de penningmeester vorm je het dagelijks bestuur en heb je waar nodig tussen de vergaderingen door contact.

Voorzitter zijn van een hockeyclub is geen erebaantje. Er wordt echt wel wat van je verwacht, maar het is ook geen klus die meer dan 6 uur per week kost.

Nieuwsgierig geworden en wil je wat meer informatie? Mail me op [email protected], dan maak ik een afspraak met je. Bellen kan natuurlijk ook!

Ik zie uit naar je reactie!

Letty Koopman
Voorzitter van MHCBennebroek