header foto lazy header foto lazy header foto lazy header foto lazy header foto lazy

Protocol bij corona klachten - bij jezelf of je huisgenoot

Nieuws afbeelding 3-9-2020

Er komen een aantal vragen over het wel/niet meespelen/trainen in geval van (een huisgenoot met) klachten. De club volgt altijd de lijn van het RIVM. Dat leidt tot het volgende standpunt:
  • Als een lid zelf gezondheidsklachten krijgt als hoesten, keelpijn of zelfs reukverlies tijdens de training of wedstrijd, wordt deze verzocht direct naar huis te gaan.
  • Als een familielid klachten heeft en in afwachting van een PCR test, mogen overige familieleden naar buiten, dus ook naar de club.
  • Als een familielid echter koorts heeft van 38 of hoger of benauwd is, worden familieleden verwacht binnen te blijven tot uitslag van de test.
  • Zodra het familielid positief getest is, instrueert GGD wat dit inhoudt voor de overige familieleden.
  • Als het clublid positief getest wordt krijgt deze zelf instructies van de GGD en krijgen wij als club vanzelf de vragen vanuit GGD.
De club hoeft tot nadere berichtgeving van de GGD niks te ondernemen. De afgelopen week is het echter een aantal keren voorgekomen dat spelers zonder symptomen naar huis zijn gestuurd omdat bekend was dat een gezinslid getest was. Dat is dus niet nodig en voor betrokken spelers onnodig vervelend. We willen jullie dan ook vragen iedereen die geen symptomen heeft gewoon mee te laten spelen. Voel je je hier zelf onveilig bij, neem dan contact op met Xander Leuven, onze Corona co√∂rdinator via [email protected]