header foto header foto header foto header foto header foto

Jongens D2 - !Oefenwedstrijd HBS JD2

Gespeeld op: 31-8-2019

Boyz D2

Afgelopen zaterdag hebben we natuurlijk even de AH foto's gemaakt en daarna even kort met de ouders gesproken over de het komende seizoen. Kennismaken, organisatie en de jongens waren als Pauwen ergens aan het rennen. Het was prachtig weer en éen en al gezelligheid op de club. Vandaag speelden we een oefenwedstrijd tegen HBS. Oeps we zagen de jongens van HBS inspelen...dat beloofde een zware pot te worden, zeiden de coaches tegen elkaar. De wedstrijd voor ons liep wat uit. Waarschijnlijk door de nieuwe time out regels.

Ons 1e doel is een doelpunt maken en ons 2e doel is een doelpunt voorkomen. Lekker duidelijk toch?! Dat gaan we doen door te storen en te scoren. Onze regel nummer 1. Zorgen dat zei niet in hun spel komen en als we de bal hebben afgepakt, gelijk omschakelen en doelgericht. We hebben afgesproken om dat 'samen' te doen. Een mooi motto om dit seizoen vast te houden. Hoe meer teamgeest hoe beter. 1 voor allen..allen voor 1, zullen we maar zeggen. (leuke jel trouwens)

Sommige jongens moesten echt nog wennen aan het grote veld. een beetje gedesoriënteerd, maar gelukkig was het merendeel goed gefocust en ging het allemaal volgens plan. Met 1 wissel per linie was het overzichtelijk en konden we de jongens wat aanwijzingen geven. Bij de ene een aanwijzing over balbezit (met je medespelers bezig zijn (en niet met de tegenstander)) en bij de ander 'niet balbezit' (druk zetten op de tegenstander)

Het ging goed en er werd gescoord met een backhand schot hoog in de touwen. In het volgende kwart werd er weer gescoord door een goede opbouw en uiteindelijk een frommelgoal. 2-0 wie had dat gedacht..! Maar ja de beentjes werden moe en het spel in balbezit werd minder. We kwamen onder druk en er werd inderdaad ook gescoord door HBS met een mooie overtal counter. Het was mooi om te zien dat de jongens bleven knokken. De tegenpartij bleef goed hockeyen en we kwamen er niet meer onderuit. Uiteindelijk was 2-2 een mooie einduitslag. Trots op onze Pauwerboyz.

Nog een weekje trainen en dan begint de competitie weer. We hebben er zin.