header foto
header foto
header foto
header foto
header foto
 

Over MHCB*

De Mixed Hockeyclub Bennebroek, afgekort als MHCB, is opgericht op 26 april 1965. Aanvankelijk werd gespeeld op het veldje bij de kerk van Adriaan Pauw, in het centrum van het dorp. In plaats van een haan op de torenspits staat hier een pauw. Deze pauw was indertijd een geschenk van de heer Adriaan Pauw. Aan deze Pauw dankt de club haar embleem.

 

 

MHCB heeft niet alleen leden die in Bennebroek wonen maar ook leden vanuit Hillegom, Heemstede, Vogelenzang, Zwaanshoek, Hoofddorp en zelfs Zandvoort. Waarom? Omdat MHCB een gezellige (familie-)club is waar op goed niveau gehockeyd wordt.

 

Hockey is erg populair in Bennebroek. Vooral bij de jeugd groeit het ledenaantal aanzienlijk. Vanaf de leeftijd van 4 jaar kun je lid worden. Op dit moment wordt gebruik gemaakt van drie kunstgrasvelden, 2x semi en 1x zand. De jeugdteams spelen de wedstrijden op zaterdag, de seniorenteams op zondag.

 

Het seizoen loopt van begin september tot en met begin juni met in de maanden januari/februari een aparte winter- of zaalcompetitie. De jeugdtrainingen beginnen vaak direct als de scholen weer beginnen.

 

Ook heeft MHCB een vaste groep "Trimhockeyers”. Dit zijn seniorenleden die wekelijks trainen om de conditie en techniek op peil te houden en die, in tegenstelling tot de andere seniorenteams, slechts af en toe een wedstrijd spelen.

 

MHC Bennebroek heeft een evenementencommissie die activiteiten en feesten met name voor de jeugd organiseert. Daarnaast wordt regelmatig na een thuiswedstrijd van het Heren 1- of Dames 1-team een Thé Dansant of borrel georganiseerd.

 

Kortom, MHCB is een fantastische sportclub waar naast de sport ook voldoende ruimte is voor gezelligheid!

 

 

Klik hier voor het beleidsstatement van MHCB.

 
DWF

Contact

Adres
Isaac Sweerslaan,
Sportpark 't Rottegat,
2112 VN Bennebroek
023-5847701
[email protected]

Postadres
Postbus 98,
2120 AB Bennebroek

KvK & BTW Gegevens
KvK-nr.: 40594664
BTW-nr.: NL004871807B01

Webredactie
[email protected]

Live beelden