header foto
header foto
header foto
header foto
header foto
 

Spelen op MHCB

De Mixed Hockeyclub Bennebroek, door iedereen afgekort als MHCB, is opgericht op 26 april 1965. Aanvankelijk werd gespeeld op het veldje bij de kerk van Adriaan Pauw, in het centrum van het dorp. In plaats van een haan op de torenspits staat hier een pauw. Deze pauw was indertijd een geschenk van de heer Adriaan Pauw. Aan deze Pauw dankt de club haar embleem.

MHCB heeft niet alleen leden die in Bennebroek wonen, maar ook leden vanuit Hillegom, Heemstede, Vogelenzang, Zwaanshoek en Hoofddorp. Waarom? Omdat MHCB een gezellige (familie-)club is waar op goed niveau gehockeyd wordt.

Hockey is erg populair in Bennebroek. Met name bij de jeugd groeit het ledenaantal aanzienlijk. Vanaf de leeftijd van 4 jaar kun je lid worden. Op dit moment wordt gebruikgemaakt van drie kunstgrasvelden. De jeugdteams spelen de wedstrijden op zaterdag, de seniorenteams op zondag.

Het seizoen loopt van begin september tot begin juni met in de maanden januari/februari een aparte wintercompetitie. De jeugdtrainingen beginnen vaak direct als de scholen weer beginnen.

Ook heeft MHCB een vaste groep "Trimhockeyers”. Dit zijn seniorenleden die wekelijks trainen om de conditie en techniek op peil te houden en die, in tegenstelling tot de andere seniorenteams, slechts af en toe een wedstrijd spelen in de avond.

MHC Bennebroek heeft een evenementencommissie die activiteiten en feesten met name voor de jeugd organiseert. Daarnaast wordt regelmatig na een thuiswedstrijd van het Heren 1 of Dames 1 team een Thé Dansant georganiseerd.

Kortom, MHCB is een fantastische sportclub waar naast de sport ook voldoende ruimte is voor gezelligheid!
 

Wat zijn onze ambities?

MHCB heeft op dit moment ongeveer 900 leden, 30% senioren en 70% jeugdleden. Na de aanleg van het derde kunstgrasveld, medio 2012, is er weer voldoende ruimte voor de wedstrijden en de trainingen en is er nog de mogelijkheid om verder door te groeien in ledental. Ook het leuke clubhuis met een prachtig balkon op het zuiden kan dit aantal leden eenvoudig opvangen.

De eerste seniorenelftallen zouden bij voorkeur in de eerste klasse moeten spelen, dit om te kunnen bereiken dat talentvolle jeugd goed kan doorstromen. Bij de jeugd worden vanaf de leeftijd van 10 jaar (D-spelers) selectiewedstrijden georganiseerd om zodoende de kinderen op hun eigen niveau te kunnen laten spelen.
 

Organisatie

Deze is volledig in handen van vrijwilligers. Zij worden gevonden zowel bij de leden als ook bij ouders van jeugdleden of andere familieleden. Wat er zoal door hen gedaan wordt? Afgezien van bestuurstaken en commissiewerk is er een hoop te doen in het kader van jeugdondersteuning zoals begeleiding/coaching, training, het plannen van wedstrijden en scheidsrechters, het halen en brengen van en naar uitwedstrijden en het helpen bij feesten en/of toernooien.

De technische commissie verzorgt binnen de MHCB alles wat direct verband houdt met het hockeytechnische gedeelte van de hockeysport, zoals trainers en trainingstijden en het organiseren van technische avonden voor de elftalbegeleiders.

De technische commissie stelt de elftallen samen. Dit is een belangrijke taak omdat met heel veel aspecten rekening moet worden gehouden. Verder zijn er nog een evenementencommissie, een scheidsrechterscommissie, een Jeugdbestuur en een sponsorcommissie. Concreet betekent dit dat MHCB een beroep kan doen op zeker 100 vrijwilligers.
 

Accommodatie

MHCB is fraai gelegen in een sportveldencomplex aan de rand van het dorp op "Het Rottegat” bij de Ringvaart. Omdat dit sportcomplex een paar meter verdiept ligt, is het zeer bijzonder als er een schip door de Ringvaart voorbijvaart, meters boven onze hoofden.

Parkeergelegenheid is er op het parkeerterrein bij de aangrenzende voetbalclub BSM. Het clubhuis heeft vanaf het terras uitzicht op de 2 kunstgrasvelden met daarachter nog een kunstgrasveld. Verder heeft MHCB voor de jongste jeugd een apart kunstgrasveldje, "de Pauwenren”. De bar is in eigen beheer. Dit betekent dat ook hier een beroep op de leden en ouders van jeugdleden wordt gedaan en is het draaien van bardiensten een verplichting.
 

Trainingen

Vanaf de F-jeugd wordt er 2x per week getraind. Uiteraard is ook de oudere jeugd betrokken bij de ontwikkeling van het hockeyspel bij de jeugd. Door middel van opleidingen wordt getracht deze oudere jeugd voldoende bagage te geven voor het geven van goede trainingen.

Wedstrijden

De senioren en veteranen spelen op zondag, de junioren A, B en C op zaterdagmiddag en op zaterdagochtend wordt gespeeld door de junioren D, E en F. De allerjongsten, ‘de Pauwtjes’,  hebben alleen training op zaterdagmorgen en spelen nog geen wedstrijden. Alleen de oudste pauwtjes zullen aan het einde van het seizoen een F-stage volgen met omringende clubs in de vorm van onderlinge wedstrijdjes.

Inlooptrainingen

Op enkele zaterdagen in mei of juni worden introductiedagen voor jeugdleden georganiseerd om kennis te maken met MHCB en met het hockeyspel. Sticks zijn op de club aanwezig. Voor verdere informatie wanneer deze introductiedagen gehouden worden kunt u terecht bij de secretaris:

Het is dus niet mogelijk gedurende het seizoen voor proef mee te trainen. Uitzondering hierop zijn de Pauwtjes; zij kunnen op bijna ieder moment instromen en mogen altijd 2 x proeftrainen. Hiervoor moeten ze wel eerst via de website vrijblijvend worden ingeschreven.

Trimhockey
Al geruime tijd wordt er op enthousiaste wijze invulling gegeven aan het fenomeen trimhockey: zowel voor beginnende hockeyers als voor geoefende hockeyers op in- en ontspannende wijze plezier hebben in hockey. De trimhockeyclub is actief met circa 50 leden.
 

Vrijwilligers

Zoals al eerder gezegd spelen vrijwilligers bij MHCB een grote rol. Bij geen enkele sportclub is het mogelijk om de organisatie voor elkaar te krijgen zonder de inzet van een groot aantal vrijwilligers. Het gezegde "vele handen maken licht werk” is hier zeker van toepassing. Wij gaan ervan uit dat de leden en ouders van jeugdleden zich op verschillende wijze inzetten voor de vereniging: coachen, rijden, klussen, redactiewerkzaamheden, commissiewerk en bestuur. MHCB staat in de regio bekend om haar grote groep vrijwilligers, echter extra handen zijn altijd welkom. Meedoen met de MHCB is dus echt MEEDOEN !!!!


 
DWF

Contact

Adres
Isaac Sweerslaan,
Sportpark 't Rottegat,
2112 VN Bennebroek
023-5847701
[email protected]

Postadres
Postbus 98,
2120 AB Bennebroek

KvK & BTW Gegevens
KvK-nr.: 40594664
BTW-nr.: NL004871807B01

Webredactie
[email protected]

Live beelden